AV Benelux @ ISE 2022

Twee weken geleden heeft na bijna 2,5 jaar de ISE weer plaatsgevonden. Dit jaar eindelijk en voor de eerste keer in de Fira de Barcelona Gran Vía. In Amsterdam kwamen we altijd heel veel klanten uit Nederland en België tegen. In Barcelona hebben we helaas veel bekende gezichten moeten missen. Mocht u er niet bij zijn geweest, met deze nieuwsbrief wil ik een update geven over wat de merken die AV Benelux vertegenwoordigd dit jaar hebben laten zien. Ik hoop u hiermee een klein beetje een indruk van de ISE 2022 te kunnen geven.


EERST WAT CIJFERWERK

834 Exposanten
48.000 m2 vloeroppervlakte
6 technologie zones
7 ISE conferenties met 
1.000 deelnemers
43.691 unieke bezoekers
uit 152 verschillende landen
bezoeken in totaal de show 90.372 keer


NIEUWE ONTWIKKELINGEN ONDER DRUK

Om maar direct met de deur in huis te vallen; heel erg veel nieuws was er helaas niet te zien op de ISE dit jaar. Veel fabrikanten moeten hun volledige ontwikkelingscapaciteit benutten om bestaande producten te her-designen voor nieuwe chipsets om zo bestaande producten aan hun klanten te kunnen blijven leveren. Dit heeft voor de fabrikanten die ik heb gesproken de hoogste prioriteit en daardoor staan de nieuwe ontwikkelingsprojecten even op een laag pitje. Het goede nieuws; velen van hen hebben me er van verzekerd dat ze volgend jaar weer met nieuwe producten op de ISE staan!


NIEUWE LOCATIE, NIEUWE INDELING

Het eerste wat opviel is dat er een behoorlijk aantal Amerikaanse bedrijven niet aanwezig waren op de show. Zo ontbraken bijvoorbeeld grote merken in de Domoticawereld als Control4/SnapOne, Sonance en Sonos op de show. Wellicht dat dit een aantal loyale bezoekers heeft doen besluiten niet te komen dit jaar, maar gelukkig waren de hallen alle dagen goed gevuld en viel het bezoekersaantal zeker niet tegen! Ook een aantal van onze Amerikaanse merken hadden dit jaar besloten om niet naar Barcelona af te reizen. Zo waren Autonomic, NEAR, Nexus21 en Screen Innovations niet met een stand op de beurs vertegenwoordigd. Gelukkig waren de andere merken van AV Benelux; LILIN, Lutron, Pulse-Eight, Russound en TDG Audio wel vertegenwoordigd met een eigen stand en nieuwe producten. 

Naast het fantastische weer waar iedereen het over had, we kunnen ons het barre weer in Februari in Amsterdam nog allemaal goed herinneren, was de positionering van de stands ook een grote verbetering. Zo stonden al de residentiele Domotica fabrikanten in dezelfde hal dicht bij elkaar. De meeste fabrikanten van AV Benelux stonden letterlijk op een steenworp afstand van elkaar, dus hebben we geen marathon hoeven lopen of ons helemaal dol moeten zoeken om ze allemaal te kunnen zien.

LOCATIE AV BENELUX FABRIKANTEN

LILIN

LILIN had zoals ieder jaar een compacte stand waar ze hun camera’s en NVRs lieten zien. LILIN heeft op de ISE aangekondigd in de komende maanden een nieuwe, zeer scherp geprijsde camera- en recorderrange op de markt brengen. Het nieuwe E-serie assortiment bestaat uit 4 cameramodellen en 3 recorders. De ideale oplossing op instapniveau voor residentiële en commerciële installaties waar budget een kritische factor is!

DE COMPACTE STAND VAN LILIN

Camera’s

De camera’s uit de E-serie bestaan uit 5 MP IP-camera’s die verkrijgbaar zijn in verschillende turret- en bullet-chassis. Alle modellen zijn ONVIF Profile S, G, T-compatibel en hebben drie gelijktijdige streams, ideaal om op schermen met verschillende resoluties weer te geven. Functies zoals SD-opname, privacymaskering (4 zones), breed dynamisch bereik, digitale ruisonderdrukking en bewegingsdetectie zijn standaard op alle camera’s.

Netwerk Video Recorders

De NV Recorders zijn verkrijgbaar met 4-, 8- en 16-kanalen en bieden een 4K-opnameresolutie, elk met een interne harddisk met een maximale capaciteit tot 10 TB. Deze recorders hebben een ingebouwde PoE-switch voor een eenvoudige plug-and-play en netwerkonafhankelijke installatie. Het gebruik maken van een PoE-recorder is een kosteneffectieve en eenvoudige oplossing, waardoor kostbare tijd en installatiekosten worden bespaard en er geen extra PoE-switches nodig zijn.

AI software plug-in

Naast de nieuwe E-serie range demonstreerde LILIN ook de onuitputtelijke mogelijkheden van de nieuwe AI (Artificial Intelligent) Edge camera. Deze technologie zorgt ervoor dat de camera allerlei objecten kan detecteren en herkennen via een software plug-in. Door middel van deze plug-ins kan de camera bijvoorbeeld kentekenplaten, automerken, een mondmasker, parkeerplaatsen, vuur & rook en kleding detecteren en herkennen en kan hier vervolgens een trigger op geven om bijvoorbeeld te waarschuwen als er vuur ontstaat of als de verkeerde auto op een gereserveerde parkeerplaats geparkeerd is. De mogelijkheden zijn eindeloos. LILIN heeft zelfs een service waarbij de klant aan kan geven wat de camera zou moeten detecteren en schrijft hier vervolgens een klant specifieke plug-in voor.

Voor de uitleg van de AI mogelijkheden check de video hier beneden.

UITLEG IA PLUG-IN VOOR LILIN CAMERA’S DOOR PRODUCTMANAGER IAN LEROUX

LUTRON

Op de Lutron stand had de RA2 Select portfolio een prominente plek aan de buitenkant van de stand. Naast enkele updates aan de Lutron Homeworks systemen lag de nadruk op de introductie van de draadloze Palladiom rolgordijnen. Deze schitterende draadloze rolgordijnen zijn compatible met het RA2 Select systeem dat AV Benelux vertegenwoordigd. De Palladiom draadloze rolgordijnen zijn zeer minimalistisch en met de hoogste kwaliteit materialen vervaardigt. De muisstille en door batterij aangedreven motoren zorgen voor een luxe “look & feel”. De Electronic Drive Unit (EDU) zorgt ervoor dat ieder gordijn gelijk en synchroon naar beneden gaat. Ze kunnen vrijwel overal worden geïnstalleerd en bieden privacy en lichtregeling met één druk op de knop.

Om een goede indruk te krijgen van de Palladiom draadloze rolgordijnen van Lutron kunt u hier een filmpje bekijken.

LUTRON RA2 SELECT PROMINENT AANWEZIG OP DE LUTRON STAND

PULSE-EIGHT

Pulse-Eight heeft dit jaar een aantal nieuwe, interessante producten laten zien. Zo komen ze begin Q4 met een volledig nieuwe range van video matrixen, te beginnen met de neo:X3. In deze 8 x 10 Audio- en Videomatrix zit de lang verwachte HDBaseT3 technologie! Deze technologie is volledig ongecomprimeerd en kan de nieuwste HDR-resoluties, waaronder HDR10/10+ en Dolby Vision, bit-perfecte originele 4K@60Hz 4:4:4-signalen tot 100 meter over een enkele Cat6A-kabel versturen.

Dolby Vision

Dolby Vision, een HDR-standaard die gebruikmaakt van dynamische metadata, heeft er altijd naar gestreefd de beste beeldkwaliteit te leveren. Met een betere kwaliteit komt echter extra bandbreedte, wat betekent dat compressie altijd vereist was. Met HDBaseT3 kan Dolby Vision zonder compressie of compromis worden gedistribueerd wat uiteindelijk resulteert in het beste beeld mogelijk.

Daarnaast ondersteunt de neo:X3 ARC (Audio Return Channel), Ethernet Pass through, Alexa Voice control en volledige CEC bediening.

DE PULSE-EIGHT STAND MET EEN DUIDELIJKE NADRUK OP DE NEO:X3

RUSSOUND

Russound was helaas een van de bedrijven die vrijwel al hun ontwikkelcapaciteit in het her-designen van de bestaande producten steekt. Ze zijn nu druk met het her-designen van hun MBX range. Gelukkig hebben ze op de ISE nog wel een aantal nieuwe producten laten zien. Zo hebben ze hun range van buitenluidsprekers volledig vernieuwd en komt er een opvolging van hun BTC-1x Bluetooth streaming module; de BTC-2x. 

BTC-2x Bluetooth interface

Met de BTC-2x kun je op iedere standaard versterker een Bluetooth apparaat aansluiten, dus er een streaming toepassing aan toevoegen. Gebruik je het in combinatie met de BTC-2, in de vorm van de BSK-2 kit, dan kun je de Bluetooth ontvanger tot 100m van de versterker af zetten en het alleen door middel van een Cat5 kabel met elkaar verbinden. 

Wanneer je de BTC-2x aansluit op een Russound multi-room audio systeem dan krijg je ook de album art en metadata van de bron te zien in de Russound App. Daarnaast heeft het nog een uniek pairing systeem via een droog contact zodat het perfect toe te passen is in bijvoorbeeld hotels zodat alleen de persoon in de kamer met het systeem kan verbinden.

Voor de volledige uitleg van de BTC-2x bekijk de video hier beneden

VICE PRESIDENT OF PRODUCTS COLIN CLARK PRESENTEERT DE BTC-2X

TDG AUDIO

TDG Audio had geen eigen stand, maar was onderdeel van de stand van AV EMEA. TDG introduceerde geen nieuwe luidspreker producten op de ISE, maar de focus lag op een product van hun dochtermerk Vanguard Dynamics; de VailCast.

TDG EN VANGUARD TE ZIEN OP DE AV EMEA STAND

VAilCast universele streaming versterker

De VailCast is een hele kleine streaming versterker. Klein maar fijn geldt écht voor deze unieke versterker. Zo heeft het een legio aan (Hi-Res) streaming- en connectiviteitsmogelijkheden; ChromeCast, Airplay2, Spotify Connect, Bluetooth en DNLA. Daarnaast werkt het ook met Google Assistent en Amazon Alexa. Het heeft een line- en optische input, een line output, IR input en Ethernet aansluiting. En dat allemaal in een kastje van 8cm x 9,5cm x 7 cm! 

De VailCast wordt standaard ook geleverd met een inbouwdoos voor in de muur. De versterker kan hiermee in de muur weggewerkt worden en vormt de voorkant van de VailCast de interface voor de bediening. Wanneer je meerdere VailCasts versterkers gebruikt in een woning kun je er ook een multi-room audio systeem mee creëren. De toepassingen zijn dus eindeloos. 

Voor een volledige introductie van de VailCast check de video beneden.

LEER MEER OVER DE UITGEBREIDE MOGELIJKHEDEN VAN DE VAILCAST

Voor meer informatie over de merken van AV Benelux, neem contact op via mark@avbenelux.com of +31 495 84 32 84.