NEAR All-environment speakers nu vertegenwoordigd door AV Benelux

NEAR (New England Audio Resources) focust zich al 30 jaar op het ontwikkelen van unieke buitenluidsprekers. Hun assortiment “all-environment” luidsprekers is uniek in de markt en de geavanceerde NEAR®-technologieën en superieure materialen wordt continue verder verbeterd en verfijnd om echt hifi-geluid op elk volumeniveau te leveren aan iedereen op het terras of in de tuin.

AV Benelux is trots dit gerenommeerde merk en gespecialiseerde range van producten in de Benelux te mogen vertegenwoordigen. De zeer uitgebreide range all-environment luidsprekers bestaan uit on-wall modellen met 4 inch woofers; de rechthoekig vormgegeven VM-serie, tot aan de mooi ontworpen ovale modellen van de LB-serie die zelfs gaan tot een 8 inch woofer; de LB8. Daartussen zitten nog modellen van 5 en 6 inch. Al deze producten zijn er in een 70v, of 8Ohm uitvoering.

De high-end modellen van NEAR zijn de In-Ground (IG) modellen van 6 en 8 inch. Dit zijn full range ingraaf luidsprekers die Audiophile prestaties leveren. De speciaal door NEAR ontwikkelde en gepatenteerde MDT (Metal Diaphragm Technology) en MLS (Magnetic Liquid Suspension) technologieën, die gedeeld wordt door al de modellen van NEAR, maakt dat deze luidsprekers de muziek zeer gedetailleerd weergeven. Waar nodig kan de klant er nog voor kiezen het laag extra “body” te geven door gebruik te maken van ingraaf-subwoofers.

De NEAR range wordt gecompleteerd door de NEARSCAPE 4.1 en 2.1 systemen. Deze bestaan uit respectievelijk 4 en 2 satelliet speakers (LB4) en een 10” Ingraaf-subwoofer (IGS10M). Deze sets kunnen indien gewenst uitgebreid worden met meerdere satellietspeaker of subwoofers zodat zelfs in de grootste tuin overal muziek te horen is.

Al de modellen van NEAR kunnen op 70v of 8Ohm gebruikt worden. Dit maakt de luidsprekers ook uitermate geschikt voor grote commerciële projecten waar de audiokwaliteit wél van belang is. Daarnaast halen ze allemaal de Amerikaanse Militaire standaard specificatie Mil-Std-810 die zegt dat ze bestand zijn tegen de zwaarste weersomstandigheden (water, zoute lucht, warmte en kou) en is de luidsprekeraansluiting IP68 gecertificeerd, de hoogste standaard mogelijk. Ook worden ze gegarandeerd tegen verkleuren door UV stalen en hebben ze een garantietermijn, afhankelijk van het model, van tussen de 7 en 12 jaar.

De NEAR-producten zijn vanaf nu uit voorraad leverbaar bij AV Benelux. Meer weten over de NEAR all-environment buitenluidsprekers, neem dan even contact op met uw AV Benelux Sales Manager.

Posted in