Pulse-Eight AV over IP, niet zoals je het gewend bent…

Pulse-Eight, een award winnende leverancier van audio- en videodistributie apparatuur, bestaat ondertussen al langer dan 10 jaar en heeft al die tijd aan de frontlinie gestaan met nieuwe ontwikkelingen. OneIP doet hier zeker niet voor onder. Alhoewel de AV over IP technologie niet meer echt nieuw genoemd mag worden creëert Pulse-Eight hierin wel weer het volgende hoofdstuk. OneIP is wat de naam doet vermoeden, één unit die zowel ontvanger, zender als controller is. Waar andere fabrikanten werken met een aparte zender en ontvanger die vervolgens gemanaged worden door een controller, bestaat het systeem van Pulse-Eight uit een enkele unit. Dit maakt het veel flexibeler en eenvoudiger om het toe te passen en te installeren. De units worden via een PoE+ poort aangesloten op een managed PoE+ Switch en that’s it! Verder is er niets nodig om het systeem te installeren. Je stelt de OneIP in een Point to point, Multi-Cast of Any-to-Any mode in en klaar! Het systeem schakelt vervolgens snel tussen bronnen en schermen, heeft nagenoeg geen vertraging en past de resolutie automatisch aan naar de maximale resolutie van het scherm.

Daarnaast zit het OneIP systeem vol met de bekende en praktische functies en features die Pulse-Eight als standaard beschouwd, maar dat zeker niet zijn; CEC over HDMI aansturing, Optische Audio break out voor het doorvoeren van audio naar een audio-matrix of versterker, Cloud monitoring en managing van het systeem, een overzichtelijk web interface, twee-weg RS232 en IR controle signalen en een extra ethernet aansluiting.

De OneIP oplossing van Pulse-Eight komt begin 2022 beschikbaar en op voorraad bij AV Benelux. Heeft u een project waar dit systeem perfect in zou passen, neemt u dan contact op met uw AV Benelux sales manager zodat die u verder kan informeren over de verdere mogelijkheden en toepassingen van de OneIP systeem.

Posted in