WiFi streaming heeft een transformatie ondergaan

Russound heeft over de ruim 50 jaar van hun bestaan in de AV en Domotica industrie een reputatie opgebouwd van het leveren van betrouwbare, makkelijk te bedienen en te integreren oplossingen en producten. Deze eigenschappen zijn ook zeker terug te vinden in hun nieuwe MBX High-Res Audio streaming apparaten.

De range bestaat uit twee Wifi-streaming apparaten; de MBX-PRE en de MBX-AMP waarbij de PRE een streamer is en de AMP een extra ingebouwde eindversterker heeft. Beide apparaten hebben een ongelofelijk uitgebreid scala aan streaming diensten; Spotify, Tidel, Deezer, TuneIn, etc. Maar ondersteunen ook Airplay en hebben ze een ingebouwde Google ChromeCast. Daarnaast hebben ze de volgende in- en uitgangen: Analoog en digitaal optische in- en uitgangen, Trigger uit en USB. Voor de MBX-AMP komt daar dan ook nog een subwoofer uitgang en een IR ingang bij.

Wat deze streamers zo uniek maken ten opzichte van andere oplossingen is de bediening, functionaliteit en mate van integratie. Zo kun je het systeem met je stem bedienen via Amazon Alexa of Google Home. En kunnen alle features bediend en ingesteld worden met de nieuwe MyRussound App, maar kan het ook uitgebouwd worden tot een volwaardig multi-room audiosysteem met keypads of full colour touchscreens in de muur. Je zelf een schema maken naar welke bron je wanneer wilt beluisteren. Tijdens het ontbijt wil je bijvoorbeeld het laatste nieuws op Radio 1 horen, maar in de middag mag het wat meer pit hebben met Radio538. Of wil je een dagelijks alarm of sleeptimer instellen? Dat kan allemaal heel eenvoudig via de MyRussound App of keypads. Voor de MBX-producten heeft Russound ook weer integratie drivers ontwikkeld voor de meest bekende Domotica systemen zoals Control4, RTI en URC en zorgt het dus voor een naadloze integratie.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over het Russound MBX systeem, vraag ernaar bij uw AV Benelux Sales manager.

Posted in